Preusmjeravanje prometa sa Sljemenske ceste

cesta

Preusmjeravanje prometa sa Sljemenske ceste

Zbog radova na Sljemenu na dijelu Sljemenske ceste koja je u nadležnosti Grada Zagreba zatvara se cesta za promet od objekta Stara Lugarnica do Tomislavovog doma na Sljemenu te se radi toga promet preusmjerava sa Sljemenske ceste (županijske ceste Ž2219 (Stubičke Toplice (D307) – Pila – Hunjka – A.G. Grada Zagreba)) u Strmcu Stubičkom (područje Općine Stubičke Toplice) prema Kraljevom Vrhu.

 

Navedena cesta se zatvara za promet u razdoblju od 27.01.2020. do 13.03.2020.godine radnim danom od ponedjeljka do petka od 9:30 do 16:30 sati na Sljemenu u smjeru Zagorje – Zagreb. U navedenom periodu moći će se doći do Sljemena (Stare lugarnice), ali se neće moći spustiti prema Zagrebu (od ponedjeljka do petka od 9:30 do 16:30 sati). Spuštanje prema Zagrebu bit će moguće do 9:30 sati i od 16:30 sati nadalje. Spuštanje prema Zagrebu bit će moguće i vikendom.

 

Razlog za zatvaranje ceste je izvođenja radova izgradnje nove sljemenske žičare i pripadajuće sanitarne odvodnje, a izvođač radova je GIP pionir d.o.o. Zagrebačka 145b, Zagreb i Zagrebački holding d.o.o., Podružnica „Zagrebačke ceste“.

 

U Odluci za zatvaranje ceste koju je izdao nadležni Grad Zagreb, Gradski ured za mjesnu samoupravu naveden je obilazak za smjer Zagreb – Zagorje koji glasi : Sljemenska cesta – Bliznec – Markuševečka – Vida Ročića – Miroševečka – Sunekova – Dankovečka – Ul. Dubrava – Zagrebačka – Bistrička – Kašinska – Vugrovečka – Zlatarska – Glavna – Otta Habeka – Kralji – I. Mažuranića – Sv. Matej – Gornja Stubica – Donja Stubica – Stubičke Toplice – Pila – Sljeme – Sljemenska cesta i obratno.Skip to content